Diploma Eerste Hulp

04 juli 2018

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. 

Diploma
Het Diploma geeft aan dat jouw kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren. In die periode houd je je kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp-opleider te volgen.

Cursus
Het Diploma Eerste Hulp behaal je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet eerst de juiste kennis en kunde worden opgedaan. Gelukkig zijn er vele opleiders, waar deze EHBO-kennis kan worden geleerd. En waar je wordt opgeleid om het examen met succes af te ronden. Het Oranje Kruis zelf verzorgt geen cursussen, maar faciliteert juist het onafhankelijke examen. Om een cursus bij jou in de buurt te vinden, kun je terecht op onze Cursuskiezer.

Examen
Het examen Eerste Hulp staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12- tot 16-jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen en na schriftelijke instemming van de bestuurder van Het Oranje Kruis. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar examens@ehbo.nl.

Het onafhankelijke examen wordt afgenomen door een examenteam van Het Oranje Kruis. Over het examen kun je meer lezen in het Algemeen Examenreglement en het Examenreglement Diploma Eerste Hulp.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie.


Eindtermen Diploma Eerste Hulp

Examenreglement Diploma Eerste Hulp

Programma examen Diploma Eerste Hulp